fredag, september 24, 2010

Lite mer politik

Det pratas otroligt mycket om det faktum att SD tagit sig in i Riksdagen, hur dom nu kommer försöka utnyttja sin roll som vågmästare och hur vi ska kunna stoppa det. Det som jag reagerar mest på är de som stämplar alla i SD som totala idioter.

Och det finns säkerligen en hel del idioter i det partiet, men jag tror inte man ska underskatta sin motståndare. Jag tror man gör sig själv en björntjänst om man redan från början räknar ut sin motståndare och avskriver dom som ett gäng brölande lågutbildade puckon.

För ett sånt gäng hade väl knappast lyckats bygga upp ett parti från grunden, hålla det flytande i 10 år medan man sakta fått det att växa och sen lyckas ta sig in i Riksdagen. Jag är övertygad om att många i SD är smarta, kalkylerande och väntar på att göra sina drag när vi inte är beredda, för att vi inte förväntar oss mer än goddag yxskaft av dom. Nej, SD ska vi hålla ögonen på och vara beredda på allt.

If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.
- Sun Tzu


Behöver vi stoppa invandringen in i Sverige? Nej, det tycker jag inte. Men nåt som vi måste göra, är att kräva från regeringen att dom tar fram ett väl fungerande integrationsprogram. För vi integrerar inte invandrare idag, vi sätter dom i baracker eller slår ihop dom i getton som Rosengård, Tensta, Hagalund och så undrar vi varför dom inte integreras i vårt samhälle eller vartifrån känslan av VI och DOM kommer.

Inga kommentarer: