tisdag, september 14, 2010

Biggest loser

Jag älskar verkligen serien Biggest Loser från USA och speciellt tränaren Jillian. Henne skulle jag vilja ha som PT, vilken underbar människa. Hon tar inte bara hand deltagarnas fysiska hälsa, utan även den psykiska. Hon får alla att finna orsaken till deras beteende, att missbruka mat och deras historier är många gånger helt fruktansvärda.

Som en av kvinnorna, hon förlorade hela sin familj i en bilolycka, sin man, sin dotter och nyfödda son. Allt borta på en sekund för att en idiot körde i 150 kilometer i timmen, rakt in i deras bil. Hur går man vidare efter nåt sånt?

Eller den unga tjejen som växt upp med en heroinmissbrukande mamma, som brukade ta med sig främmande män till hotellrum samtidigt som hon låste in sin dotter i garderoben.

Det är så fasansfulla berättelser att det är svårt att förstå, svårt att ta in. Och det sätter ens eget liv och upplevelser i ett nytt sken, man är trots allt otroligt lyckligt lottad. Men visst, man kan inte jämföra sig med andra. Alla har sina ryggsäckar att bära. Men man kan få lite annat perspektiv genom att ta del av andra människors erfarenheter.

Inga kommentarer: