måndag, oktober 18, 2010

Diagnos

Idag var jag hos Ortopeden och fick ett första utlåtande från magnetröntgen jag gjorde i förra veckan.

Jag har en avlång rotskidecysta som sitter i S3-kotan i korsbenet (nedanför ländryggen)och sträcker sig en bit ner i lilla bäckenet, som trycker på nerverna som sitter där. Det är inte farligt, men dessvärre inoperabelt och det finns ingen behandling eller smärtlindring enligt Ortopeden jag var hos. Men jag säger som Grynet: Ta ingen skit! och kommer begära en remiss till en specialist på Karolinska Sjk.

Cystan kan försvinna av sig självt, men det går inte att säga när. Men Ortopeden såg det som sannolikt att det kommer försvinna förr eller senare, och högst osannolikt att jag kommer få ha detta resten av livet. Men han kan inte ge några besked. Så det är bara att hålla tummarna. =)

Nu har jag i alla fall ett underlag för att gå vidare och en diagnos på mina symtom. Alltid nåt och det är viktigt att vara positiv. =)

På bilden ser ni vart korsbenet sitter, precis ovanför svanskotan (för er nyfikna)

1 kommentar:

Tigris Predikantan sa...

Skönt! Ja, skönt att få en diagnos! Vet då jag fick gå så länge utan en ordentligt sådan och (det tog ännu fler månader ändå att få rätt hos FK ) man fick göra (jag krävde mer eller mindre fler undersökningar till s de hittade felet och skall nu opereras.
Håller tummarna för dig!
:)