söndag, juli 13, 2008

Film Film Film

Film är nog en av de bästa saker jag vet, förutom musik då såklart.

Denna helg har jag än så länge sett sju stycken (hjälp)

The Happening
Något får människor att helt plötsligt ta mass-självmord. Kan det vara något i naturen som orsakar det?
Rätt och slätt en jäkligt udda film, men helt okej faktiskt.

Shutter
Ett nygift par flyttar till Japan då mannen som är fotograf har fått jobb där. Han har ett förflutet i Japan och plötsligt börjar det hända underliga saker. Vem är anden som alltid finns med på alla kort dom tar? Vem var kvinnan på vägen? Och vem är det som förföljer dom? Jag tyckte filmen var både bra och riktigt läskig, hoppade högt ett par gånger, ångestframkallande. Så för er som gillar rysare. Voila!!!

Street Kings
Om korrupta poliser och deras vardag. En av dom upptäcker att han egentligen bara är en bricka i spelet och vem är det som drar i trådarna? Riktigt bra film, rekommenderas.

The Ruins
4 st vänner är på semester i Mexico. Dom får ett erbjudande om att följa med en tysk turist och kolla in en utgrävning vid några ruiner, ännu outforskad mark. Dom tackar ja, men vad finns egentligen gömt i dessa ruiner...
Den här filmen räknas säkert som en B-film. Men jag gillade den, lite ångestframkallande, men det går att leva med när man sitter hemma i tryggheten.

The Air I Breathe
Drama som baseras på ett gammalt kinesiskt ordspråk som bryter ner livet i fyra känslomässiga hörnstenar: Lycka, Vällust, Sorg och Kärlek. Fyra olika personer karaktäriserar dessa hörnstenar och deras öden vävs elegant samman i denna riktigt koola film.

Fools Gold
Ett problemfyllt gift/ogift par letar efter en skatt. Hemgiften för den spanska drottningen som enligt historien sjönk med ett fartyg vid namn Aurelia år 1715. Äventyret kan börja... Helt ok romantiskt drama/komedi/thriller, inget speciellt alls. Men vill man ha en hjärndöd stund framför tvn så är denna film helt okej.

Reservation Road
En familj på väg hem från sonens skolkonsert råkar ut för en dödlig katastrof. Sonen i familjen blir dödad i en smitningsolycka och ingenting blir densamma igen. Pappan i familjen gör det till sin livsuppgift att hitta sin sons mördare, då han upplever det som att polisen inte räcker till... Riktig bra film, rekommenderas. Sorglig och stark.

Hej! =)

Inga kommentarer: