tisdag, april 29, 2008

Vart är vi på väg egentligen?

Jag förundras, förfäras och äcklas (faktiskt) av denna total Engla-hysteri som brutit ut i landet. Det skickas Engla-sms, Engla-mail, startas Engla-facebook-grupper m.m m.m och nu pratar man om att direktsända hennes begravning i tv. Vad fan är det här? Vart har vi hamnat? I ett totalt hysteriskt mediakåt Sverige där hyenorna ska sitta bänkade framför tvn och titta på när en (för oss alla) främmande människa begravs i direktsändning, medan dom tänker "Tack gode gud att det inte var mitt barn". Lägg ner för fan!

JA det är tragiskt att Engla blev mördad. JA det är förjävligt att såna som Englas mördare får gå omkring mitt ibland oss och ingen gör nåt åt det innan det är för sent. Men vad hjälper det att skicka Engla-sms (mer än att mobiloperatörerna jublar), Engla-mail, starta en Engla-facebook-grupp eller sända hennes begravning i direktsändning? Engla är fortfarande död. Hennes familj är fortfarande lika förstörda av sorg. Hennes mördare är fortfarande en mördare. Det är varken första eller sista gången som detta kommer att hända och det är inte ett nytt "fenomen".
Och det är ingen som hjälps av all denna hysteri. För så vitt jag vet så har inte rädda barnen eller andra organisationer blivit dränka i donationer, eller?

Vill du göra nåt för barnen? Skänk en slant och sluta exploatera Englas död.

Media är skoninglös och pengahungrig och dom försöker krama så mycket dom bara kan ur det här. Det innebär inte att vi människor måste tappa allt vett och haka på. Vakna upp!!!

Kolla in dessa två länkar:

Låt Engla slippa bli en ljusbärare

Jag skiter i Engla

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är skönt att vi inte är ensamma om att tycka såhär...puss/siames

Vanja sa...

Var fan är tvättstugan??

Anonym sa...

Jättebra skrivet. Denna tragiska händelse har verkligen fått en bitter eftersmak. Huvva :-(

C sa...

Word! Håller med om varje ord du skriver. Media blåser upp detta till hysteriska proportioner. Blir så jävla osmakligt och råkar man yttra denna högst sunda åsikt blir folk som galna och tittar på en som att man själv är någon slags barnamördare. Låt mig slippa liksom! Kram på dig!

Jess sa...

Ja det känns ju som att vi har tagit klivet in i en helt ny era av "mediabevakning". Men men...imorgon är det valborg och jag ska ta en öl i Medis. Kom dit om ni vill. :)
Kram